Latest News

Fans Shila Amzah Fitnah Dato’ Siti?Sudah satu minggu berlalu, namun kontroversi yang melibatkan Shila Amzah masih belum reda.

Tidak dinafikan penyanyi tersebut mempunyai pengikut yang ramai di akaun Instagramnya, termasuklah yang terlalu fanatik.

Yang terbaru, Astro Gempak telah menerima ‘screenshot’ daripada salah seorang pembaca kami yang mendakwa pengikut Shila telah ‘mengheret’ sama penyanyi popular Dato’ Siti Nurhaliza dalam perbualan mereka pada salah satu foto yang dinaikkan artis kesayangan mereka beberapa hari lalu.

Pengikut yang menggunakan pengenalan diri sebagai ‘abgfesyen’ itu telah menjawab salah satu komen peminat yang membandingkan Shila dan Siti.

Mungkinkah kerana terlalu taksub dengan penyanyi pujaannya itu ‘abgfesyen’ tanpa rasa bersalah mengaitkan Siti Nurhaliza dan melemparkan tuduhan sedemikian rupa?

Tulisan ‘abgfesyen’ itu mendapat perhatian Siti yang kemudiannya membalas semula tuduhan yang dilemparkan pengikut taksub tersebut.

Apalah kena-mengena Siti Nurhaliza dalam ‘kisah’ yang dicipta mereka ini sehingga diheret bersama?

Agaknya mungkin kerana terlalu memuja dan taksub sehingga tidak sedar diri sendiri telah memfitnah individu lain?

Mungkin juga ‘abgfesyen’ mempunyai agenda tersendiri untuk melaga-lagakan kedua-dua penyanyi ini atau dengan sengaja mahu menyemarakkan api kemarahan fans mereka?

Bagi Astro Gempak pula, setiap komen yang diberi melambangkan tahap tinggi rendah mentaliti seseorang. Selain itu, komen-komen tanpa fakta yang sahih juga sebenarnya akan menyebabkan artis kesayangan anda itu dihentam balik oleh individu lain.

Tidak mustahil juga, kecaman akan kembali semula kepada anda. Ibarat meludah ke langit, jatuh semula ke muka sendiri.

Untuk itu, jadilah pelayar laman sosial yang bijak, bukan cakap ikut sedap tanpa usul periksa atau carilah fakta yang sahih terlebih dahulu sebelum meninggalkan komen atau status pada laman peribadi sosial sendiri atau orang lain.

Contohnya seperti peminat ini, bukan main panjang lebar menaip tapi apakah yang ditaipnya itu benar? Adakah peminat ini menulis berdasarkan fakta atau sekadar mahu penjadi perencah tambahan? 


______________________________________________________________
Jangan lupe tekan iklan2 yg ada dalam blog ini..
Cukup lah hanya sekali..Terima kasih..
Please Click the advertisment.Once is enough.Thank You
AIK?..BACA JE, KOMEN LA SIKIT :)
______________________________________________________________

No comments:

Post a Comment

Berita or News Designed by Copyright © 2014

Theme images by blue_baron. Powered by Blogger.