Latest News

Gugup Menyanyi ‘Live’, Nomad Ambil Keputusan Berehat Seketika

Bukan selalu ada situasi penyanyi mengakui kelemahan diri sendiri. Seringkali kalau ‘kantoi’ menyanyi secara ‘live’, perkara lain selain daripada kegagalan vokal sendiri dipersalahkan. Muzik tak dengar, tak cukup persediaan, sakit tekak dan macam-macam lagilah alasan yang klise. Abang Nara tabik respek kepada Nomad yang popular menerusi lagu Tetap Menantimu kerana mengakui kekurangan diri yan gugup apabila menyanyi secara langsung.
nomadBerat mata memandang, berat lagi bahu yang memikul. Nomad telah mengambil keputusan untuk berehat seketika daripada dunia nyanyian untuk memperbaiki kelemahan dirinya ini. Satu langkah yang bijak. Bolehlah Nomad pergi belajar vokal, belajar atasi kegugupan serta belajar interaksi dengan penonton sepanjang tempoh rehatnya ini. Banyak cikgu-cikgu yang ‘power’ di Malaysia ini. Kata Nomad:-
Bukan sebab konflik, bergaduh atau apa-apa masalah, tapi saya terpaksa ambil keputusan untuk berundur seketika daripada kontrak dengan pengurusan kerana masalah dalaman saya sendiri Saya tak ada isu atau masalah apa-apa dengan mana-mana pihak termasuk pengurusan.
Cuma yang menjadi dilema adalah diri saya sendiri yang masih gugup dan tidak boleh menyanyi secara langsung dengan baik setiap kali dipanggil untuk persembahan program TV (televisyen).
Ini bukan perkara baru dan tetap berlaku sampai sekarang. Banyak kali sudah ditegur dan sudah macam-macam usaha saya buat tapi tetap sama. Jadi saya fikir sudah tiba masa saya ambil inisiatif untuk berehat dulu dan perbaiki kekurangan itu daripada terus menyusahkan orang lain
nomad
Semoga Nomad memanfaatkan masa rehatnya ini untuk memperbaiki mutu vokal ketika menyanyi ‘live’. Sambil-sambil itu bolehlah cari idea untuk menulis lagu-lagu baru. Semoga apabila buat kemunculan semula kelak, masalah yang melanda Nomad ini sudah tiada. Good luck and all the best untuk Nomad. Sumber Harian Metro.
______________________________________________________________
Jangan lupe tekan iklan2 yg ada dalam blog ini..
Cukup lah hanya sekali..Terima kasih..
Please Click the advertisment.Once is enough.Thank You
AIK?..BACA JE, KOMEN LA SIKIT :)
______________________________________________________________

Berita or News Designed by Copyright © 2014

Theme images by blue_baron. Powered by Blogger.